Een nieuw jaar vol nieuwe dingen! - Reisverslag uit Kumba, Kameroen van Kim Elderen - WaarBenJij.nu Een nieuw jaar vol nieuwe dingen! - Reisverslag uit Kumba, Kameroen van Kim Elderen - WaarBenJij.nu

Een nieuw jaar vol nieuwe dingen!

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

09 Januari 2011 | Kameroen, Kumba

Zo ook nieuwe werktijden…. Een werkdag is nu van 7.30 t/m 15.30. Moet er nog erg aan wennen aangezien je maar een half uur pauze die niet echt gestructureerd is dus vaak kom ik niet eens aan eten toe. En dan is van 7 tot 4 toch wel erg lang zonder eten. Maar goed, alle het begin is even moeilijk dus het zal vanzelf wel wennen. Deze week trouwens mijn laatste dagen in de farmacie gehad. Heb een verpleegkundige die die taak van mij gaat overnemen deze week ingeleerd. De eerste dag maakte ze al niet zo’n goede indruk door te laat te komen, waar ik helemaal niet tegen kan. Maar gewoon een knop om zetten en er niet teveel over zeggen want als je in discussie gaat kom je nergens. Gelukkig was ze de dagen erna wel gewoon op tijd. Ze pikte het vlug op en dus zat ik er al vlug voor Jan Dokus bij. Toen zelf maar het initiatief genomen om de rekken waar de medicijnen op liggen te labellen. Het ziet er nu heel netjes en overzichtelijk uit! Heb het nu met een goed gevoel achter me kunnen laten en vanaf vrijdag ben ik begonnen in de wards.

Eindelijk in de ward! Heb weer mijn eerste Interveneuze injectie gegeven, infuus geplaatst en Vitale functie afgenomen. Het was erg rustig die vrijdag maar dat is wel fijn om er weer even in te komen. Dokter riep me regelmatig bij hem voor allerlei dingen; hij vertelde optimaal gebruik van me te willen maken. Zo moest ik een plan schrijven voor een video over de kliniek om naar een man in Italië te sturen die een benefit concert gaat houden, heb mijn mening moeten formuleren op papier over dat volwassenen en kinderen gemixt in de ward liggen en heb de taak gekregen goed naar de organisatie van de kliniek te kijken. Het geeft me een goed gevoel dat de dokter dit allemaal van mij vraagt want dat maakt nog eens duidelijk dat hij in mijn werk gelooft.

Pffff.. Het word niet zo’n lang verhaal want eigenlijk ben ik kei kapot. Ben dit weekend bij vrienden in Buea geweest. Vandaag een drukke dag gehad: vroeg op en naar de markt geweest. De dokter had dit weekend een feest in Buea en is vandaag met een stel kinderen naar het strand in Limbe geweest en dus kon ik met hen mee terug naar Kumba. Ben nu net thuis en aangezien ik morgen de meiden van het vliegveld moet ophalen moet ik mijn verhaal nu wel schrijven. Ik weet dat er vele van jullie iedere week met smacht op mijn verhaal en foto’s wachten dus vandaar dat ik nu nog mijn verhaal online zet! Zodat jullie toch een beetje weten wat ik gedaan heb deze week.

Weekendje Buea was heerlijk, goed gerelaxt. Ben nu helemaal klaar voor de komst van de twee Nederlandse verpleegkundige studenten! Morgenvroeg moet ik wel werken tot 11 uur maar daarna zal ik samen met de chauffeur Emanoe richting Douala vertrekken om ze daar op te halen. In Douala zullen we overnachten om vervolgens dinsdag terug naar Kumba te rijden. Dokter gaat niet mee aangezien hij een occasion (ik weet zo vlug het nederlands woord niet meer! Gaat erg moeilijk tegenwoordig!) in Melongo heeft.

Sorry voor het korte berichtje maar heb mijn best gedaan jullie toch op de hoogte te brengen!

En pap! Alsnog gefeliciteerd eh! Ben blij je gesproken te hebben die dag!

Heel veel liefs,
Ntube

• 09 Januari 2011 - 22:49

Bart:

Hee lieverd..Ik ben net terug van Torteguero en het is erg leuk weer iets van je te lezen! Nu ik zo je stukje aan het lezen ben, heb je toch wel een hele verantwoordelijkheid in de kliniek gekregen! Echt een super ervaring! Straks kan je het nog gaan overnemen van de dokter! :) v.Elderen's Ejed Clinic, klinkt goed ;) Ik wens je heel veel plezier met het ophalen van de twee dames in Douala en ik ben erg benieuwd hoe zij het in Kameroen gaan vinden...Ben trots op je om zo deze verhalen van je te lezen en je bent nog lang niet uitgeleerd! Dikke kusxxx!

• 10 Januari 2011 - 07:37

Anke:

Heey meis,
    Weer een leuk verhaal en leuke foto's. Maar nog even wachten en dan ben je niet meer de enige blanke daar :P
    Toch fijn dat je even een verhaaltje geplaatst hebt. Zo blijven we op de hoogte...
    Kuz

• 10 Januari 2011 - 07:49

Mariëll:

Lieve Kim,
    Ook al is je verhaal maar kort het is toch steeds weer fijn om weer even iets van je te lezen!
    Maar ook jou gaat het goed daar hè!Heeeeeeel fijn!!
    En....niet naar Bart luisteren hè,het daar gaan overnemen vd dokter,het idee alleen al hahahaha........stoute Bart!
    Het ga je goed!
    Vèèl liefs,Mariëll xx

• 10 Januari 2011 - 08:25

Nange:

Hey ntube,

Je verhalen zijn elke week weer kei leuk om te lezen. Erg leuk om te horen hoe de dingen daar veranderen en dat je daar zo'n grote rol inspeelt. Geniet van de reis naar Douala morgen!

xx Nange

• 10 Januari 2011 - 09:53

Lisanne:

Heey meis,
    Blijft leuk om je verhalen te volgen ook al zijn ze niet zo lang! Toch leuk om te weten wat je daar allemaal meemaakt! Heel veel succes met de 2 meiden, ben benieuwd hoe dat gaat!
    Kuss lisanne

• 10 Januari 2011 - 16:23

Pa:

Kort maar krachtig het verhaal.
    We hebben het druk gehad op mijn verjaardag ,we missen dan jou hulp en aanwezigheid maar jou telefoontje deed me goed.
    Zal wel leuk zijn met de 2 nieuwe meiden .
    3 blanke meiden kwik kwek en kwak.
    Nou geniet ervan
    Grt Kus pa

• 11 Januari 2011 - 14:21

Anneke:

Hey Kim! Leuk om weer een verhaal te lezen van je!
    Wat fijn dat je de farmacie hebt kunnen overdragen en nu in de ward mag gaan werken!
    Succes met de nieuwe meiden daar!
    XX