All Round Nurse
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
06 Maart 2011 | Kameroen, Kumba
Donderdag hadden we twee operaties: appendicectomy. Ik heb bij allebei de operaties mogen assisteren en het gaat super goed. Het was wel heel vermoeiend om er twee gelijk achter elkaar te doen maar het begint wel routine te worden. Na de operaties ging ik weer terug op mijn plek als caissière. Jessica en Veerle hadden de zorg voor de op-patiënten op zich genomen en dat ging erg goed. Op een gegeven moment kwam Veerle me halen omdat een bekende van mij, een opa, van z’n eigen was gegaan terwijl hij op bezoek was bij zijn kleinkind. Na Jessica en Veerle de volgende stappen gegeven te hebben kon ik weer terug naar mijn plek. Oh, een caissière zijn valt echt niet mee. Een nieuwe regel is dat de mensen voortaan eerst moeten betalen voordat ze een behandeling krijgen. Voorheen was dat anders en daardoor liep de kliniek wel eens geld mis. Maar je hebt hier natuurlijk te maken met mensen die niet altijd geld hebben. Dus het is een best moeilijke taak om daar steeds achteraan te gaan. Niet altijd leuk dus want je wilt het beste voor hun.
Vrijdag hadden we weer een operatie appendicectomy. De operatie was eigenlijk ook de dag ervoor maar ik had die woensdag daarvoor geroken dat hij gedronken had dus vandaar maar verzet. Ik ken deze man nog uit 2009 dus hij is erg op mij gesteld. Heb van deze operatie heel veel geleerd! Bij het sluiten/ hechten van de wand van de / om de abdomen moet je opletten dat je de darmen niet mee aan de wand hecht. Daarom moet je omhoog retracten (ik weet het nederlands woord niet) zodat de abdomen omlaag gaan en de dokter dan makkelijk kan hechten. Echter kwamen zijn abdomen er steeds uit,, hoe hard ik ook omhoog retracten. Moest dus steeds met de achterkant van mijn atomic forcep de darmen omlaag houden terwijl hij erboven hechtten. Erg spannend. De operatie heeft dan uiteindelijk ook langer geduurd dan normaal. Aangezien Veerle die dag ziek (Malaria) thuis gebleven was, was Jessica nu alleen om zich bezig te houden met deze patiënt. Toen ik weer in mijn caissière office zat kwam Jessica me halen omdat de patiënt veel pijn had en mijn naam steeds riep. Dus ik ernaar toe en hij zag er echt ziek uit. Hij zei steeds: “Kim, you have to take special care for me.” Echt sneu. Voelde me erg verantwoordelijk. Jessica twee keer voor hem naar de dokter gestuurd: 1x voor de pijn en 1x voor de koorts. Beide keren schreef de dokter medicijnen voor. Toen ik klaar was met werken ben ik nog even wezen kijken en hij zag er beter uit. Dus kon ik met een gerust gevoel naar huis. De weekend beginnen…. Niet dus! Aangezien Bridgit ook altijd op zaterdagochtend werkt moest ik dat nu dus ook! Dus vandaag echt een lambaldag gehad omdat dit mijn enigste vrije dag is!
Deze week was erg druk en iedere dag was ik erg kapot.. heb dan ook niet zo heel veel gedaan na het werk. Donderdag hebben ik en Jessica onze jurken voor Womenday (voor 8 maart) gehaald. Nou.. onze carnaval is die dag begonnen! Hahaha.. wat zien de jurken eruit. Ach, hebben we ook een beetje carnaval die 8 maart. Verder die dag heb ik samen met Jessica eiersalade gemaakt voor onze vrienden.. eigenlijk gewoon omdat we daar zelf zin in hadden :P. Maar oma, het smaakt toch niet zo goed als die van jou!
Zaterdag na het werk samen met Brian naar de Lake gegaan. Weer even weg van het drukke centrum van Kumba, Rust! Er waren veel kinderen aan het zwemmen dus heel lang zijn we niet gebleven. Ook omdat we ’s avonds samen met Jessica en Valery naar de Nightclub gingen. De muziek was erg leuk, voornamelijk Pongo en Pingi. Maar natuurlijk werd ons lievelingslied ook nog gedraaid: Mignoncité. Het was super gezellig.
Vandaag dus gelambalt! Er was heel de dag geen stroom dus vandaar dat het verhaal er weer laat op staat. Ben vandaag heel de dag met mijn gedachten in Best geweest…… Hoop dat jullie een gave carnaval hebben! En drink er één op mij :)!
Liefs,
Ntube.
06 Maart 2011 - 21:40
Pa:
Hoi mijn Wimke
Je maakt in 1 week meer mee als wij in een jaar, dat je dat alemaal doet ik vind het knap .
Je hebt hele mooie fotos gemaakt en wat is de natuur mooi.
Hier is het carnaval ze hadden heel goed weer met de optocht .
Ons mam kan niet wachten om jou over 2 weken vast te kunnen pakken.
Ze krijgt een knuffel van mij mee, dus hou je maar vast dan.
Kim ben heel erg trots op jou en niet alleen ik maar iedereen die ik spreek.
Wimke grt xxx pa
07 Maart 2011 - 11:20
Harrie En Leny:
hoi kim je kunt zelf wel een zkh beginnen want wat jij daar allemaal doet het is fantastisch wat fijn dat je moeder komt geniet er maar van
liefs harrie en leny -
07 Maart 2011 - 17:09
Kirsten:
Hee meissie,
Wat een verhalen weer zeg! Echt onwijs mooi, de omgeving waar je zit!
Ik vind het echt knap hoe je daar alles op rolletjes laat verlopen en helemaal je draai hebt gevonden, ook bij operaties etc. Top! Nou, veel succes weer komende week en ik kijk al uit naar je nieuwe verhalen!
Veel liefs,
Kirsten -
08 Maart 2011 - 09:47
Rein En Rita:
Hoi Kimmie,
Allemaal super wat je daar voor de mensen doet, volgens mij kan je de werkzaamheden van de dokter wel over nemen, die kan gerust even op vakantie.
Knuffels wij x x x x -
08 Maart 2011 - 14:06
Mariëll:
Lieve Kim,
Kan nu pas reageren,omdat we een paar dagen in Texel zijn geweest(Carnaval ontvluchten,hihihi)
Je hebt weer van alles beleeft zeg!
Cassièrre??zegeltjes bij?hihihi....
Ach en ondertussen kon je je arm spieren ook nog trainen!
Blijf het knap vinden hoor,wat je allemaal doet daar!
Fijn dat je mam bijna bij je is!!
Geniet maar van elkaar!!
Vèèl liefs en weer veel succes!
Mariëll XX -
09 Maart 2011 - 19:03
Adri:
Hoi Kim,
ja, all round, dat ben je wel in alle opzichten, het gaat je dan ook prima af.
Wat een mooie natuur ik geniet iedere keer weer van die mooie fotos.
Nog even en je kunt mams omarmen,wat fijn he, het zal jullie goed doen.
Kim groetjes en tot het volgende reisverslag. -
10 Maart 2011 - 06:20
Ingrid En Dan:
Hoi Kim
Zo te zien hoef jij je niet te vervelen daar en gaat het goed met je.
Leuk die kleine meid zal je veel plezier geven.
Wij zijn erg druk met de verhuizing van oma naar een andere woning. Komt meer bij kijken dan je denkt.
Wel fijn dat we nu alles eens een keer kunnen ruimen.
Kim een fijne week en tot schrijfs.
Ingrid en dan -
11 Maart 2011 - 10:13
Nange:
Hey ntube,
Wat een mooie foto's heb je erbij gezet. Het is echt weer een ervaring voor het leven, alle dingen die je mee maakt. Veel plezier de komende week.
xx Nange