Leve de vrouwen! - Reisverslag uit Kumba, Kameroen van Kim Elderen - WaarBenJij.nu Leve de vrouwen! - Reisverslag uit Kumba, Kameroen van Kim Elderen - WaarBenJij.nu

Leve de vrouwen!

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

13 Maart 2011 | Kameroen, Kumba

Dinsdag 8 maart was het Womensday. Heel de dag roepen vrouwen hier naar elkaar “Ej women ej” waarop de reactie “Ej” komt. Deze dag toch gewoon gaan werken tot 12 uur. Er was echter niks te doen maar we zijn toch geweest voor het idee. Na het werken gingen we met z’n 3e richting de Grand Stand waar vrouwen zouden gaan marcheren. Het was super druk! Erg indrukwekkend om te zien weer. Al die vrouwen met dezelfde stof jurken, zelfs wij deden mee. Jessica met een top en een rok, Veerle een jurk en ik een Kabba (traditionele afrikaanse jurk welke erg wijd loopt!). We hebben dus ook een beetje onze eigen carnaval geviert. Na een half uur hadden we het wel gezien. Het was erg heet en ik had fort blaren op mijn voeten; tja, ben niet meer gewend om dichte schoenen aan te hebben maar onder deze kabba moest dat wel. Ik heb trouwens zelfs het eelt op mijn hakken staan van het dragen slippers, haha. Onderweg terug naar de kliniek veel enthousiaste dames tegengekomen die ons toeriepen, echt heel leuk. In de kliniek aangekomen was er nog niemand voor het gezamelijke etentje welke we zouden hebben met alle collega’s van de kliniek.. Dus in de Nursing post ram in slaap gevallen. Veerle heeft stiekum een foto gemaakt en blijkbaar lag Jessica naast me te slapen. Die foto zet ik er natuurlijk niet op ;)! Om 3 uur, terwijl om 1 uur de planning was, was bijna iedereen er inclusief de dokter en konden we gaan eten en drinken. Het was gezellig en heel lekker. Een uur later heb ik ze verlaten om een vriendin van mij, Yvette, te ontmoeten. Samen met haar naar het field gegaan in Fiango om naar voetbal te gaan kijken; meisjes tegen jongens. Dat was echt te lachwekkend. Halverwege de tweede helft begon het te regenen. Dus naar Yvette’s huis gegaan in de buurt welke ze deelt met haar oma. We hebben wat tv gekeken en geklets. Als je ergens op bezoek komt is het een gewoonte om drinken aangeboden te krijgen en wat te eten. Kreeg dus een hele vis voorgeschoteld. Ja… eten zul je hier! Dus zo heb ik mijn vrouwendag gevierd dit jaar!.

Woensdag was het weer een gewone werkdag.De dokter moest examinations doen op de Primairy school en nam die dag Veerle mee om te helpen. Jessica mocht donderdag mee maar aangezien die door haar rug was gegaan die dag, ging ook Veerle die dag mee. Ik baalde natuurlijk als een stekker want zulke dingen vind ik ook leuk! Maar ja, niemand kan mijn taak overnemen dus er zit op het moment niks anders op. Ben wel blij als Bridgit weer terug is en ik me weer gewoon kan richten op de verpleegkundige werkzaamheden. Naast mijn werk ben ik in de kliniek bezig met het organiseren van de werkzaamheden rondom de veranderingen in de kliniek welke kunnen plaatsvinden door het gedoneerde geld. De nieuwe screeningroom is helemaal ontworpen, stoelen zijn in de maak en sinds gisteren zijn ze bezig met het maken van de stenen voor de grond buiten. Ondertussen gaan de kleine activiteiten ook gewoon door zoals bijvoorbeeld het labellen van de wards.

Naast het goede werk in de kliniek ben ik deze week ook weer naar Mahdi’s Orphanage geweest samen met Michael. Dit om te kijken wat we met het opgehaalde geld voor hen kunnen doen. Toen we aankwamen kwamen de kinderen op ons afgerend en riepen naar mij ‘Aunti Kim’. Vervolgens begonnen ze me te knuffelen en bleven me vasthouden. Hartverwarmend. Samen met Michael en de vrouw die voor de kinderen zorgt, zijn we rond gegaan om een lijst te maken van de dingen die nodig zijn. Er zijn echt meer slaapkamers nodig en nieuwe toiletten. Maar helaas kan ik dat van het opgehaalde geld niet waarmaken. Dus met het volgende lijstje gaan we ons bezig houden:
- Rijst
- Melk
- Bloem
- Zinken platen want het dak lekt
- Muskietennetten
- Een grote kookpot
- Kleren
- Spelletjes
- Tv en dvd
Als smam komt gaan we samen deze spulletjes brengen! Kijk er erg naar uit.

In mijn vrije tijd druk bezig geweest met mijn kamer poetsten. Heb nu al het gevoel dat ik me klaar moet maken voor mama’s komst. Nog maar een week!!!! :D Verder in het weekend heel relax gedaan. Een keer niet wezen stappen of wild gedaan ;). Zaterdag overdag met Jessica naar de markt geweest om te shoppen voor haar verjaardagskleren. En het is nog gelukt ook! ’s Avonds zijn we samen met vrienden wat gaan drinken ipv clubben. Toen we over straat liepen werden we aangehouden door de politie. Jeej.. ik scheet 7 kleuren stront. Ze wilden ons identiteitskaart zien maar niemand had die bij aangezien het te gevaarlijk is om het op zak te hebben. De politie hier voelt zich echt heel hoog tegenover de normale bevolking. Ze zijn dan ook echt heel lomp. Echter kunnen ze dat tegen blanken niet maken. Dus na even op het bureau gezeten te hebben moesten ze ons wel weer laten gaan. Een machtsspelletje was het dus.

Met m’n zusje gaat het erg goed. Ze loopt al hele stukken zelf. Van de week had ik haar hetzelfde shirtje aangegeven als mij van: ‘Because I am a girl”. Super schattig! Zal de foto’s erbij zetten!

Ik en Jessica zijn druk bezig met voorbereidingen voor ons feest. Jessica is namelijk jarig op 21 maart en ik op 22 maart dus we houden samen een feestje. Super veel zin in! Verder hebben we in de planning om in april naar het Wazaa Parc te gaan in het noorden. Het is 2 dagen reizen maar dan kom je wel ergens wat totaal anders is als waar we nu zitten. In het noorden is het droog en je kunt in dat park heel veel wilden dieren zien. Nou….. dat moet je toch gewoon gezien hebben als je hier een jaar woont! Ik hoop dus dat het plannen allemaal lukt!

Liefs,
Kim

• 13 Maart 2011 - 18:53

Mariëll:

Lieve Kim,
    Ja,zal wel een mooi ,maar heftig weerzien worden met je mam!
    Fijn wat je dan toch kan doen met het gedoneerde geld!!
    Maar mag ik eerlijk zijn??hihihi die jurk staat je.......hahahaha.....
    Fijn dat je genoten hebt van de vrouwendag!!
    Geniet van het bezoek met je mam!!
    Vèèl plezier en GO FOR IT!!
    Mariëll XX

• 13 Maart 2011 - 19:06

Bart:

Goh mooi verhaal om te lezen!!! En dat je niet gemist kan worden in de kliniek, geeft tog wel een goed gevoel denk ik zo!! Over dat wazaa parc , dat zou egt geweldig zijn, ik hoop dan ook voor je dat je het geregeld krijgt enzo! Geniet ervan!!! Nog maar een weekje, jah en dan is je ma er! Vet hoor! Kusxxx

• 13 Maart 2011 - 20:56

Lisanne:

Heey meis,
    Je hebt weer leuk druk weekje gehad zo te lezen! En ooeh je mammie is over een weekje bij je, wat zou dat fijn zijn:D
    Wens jullie heel veel plezier, succes nog deze week!
    Kuss.... Ohja kheb je mooie foto wel gezien;) haha!!!!

• 14 Maart 2011 - 09:51

Cola:

Ha Kimmie,

Goh wat geweldig toch weer ik kan het niet vaak genoeg zeggen.
    Volgende week zal ik heel hard zingen misschien dat je het hoort hihi. Vandaag is ons mam jarig dus mischien dat je een min over hebt...? Heb je onze kaarten al gehad? We zijn van de week bij Niek geweest hartstikke leuke flat!!

Meid geniet er nog van

dikke kus cola

• 14 Maart 2011 - 13:24

Ina:

Hoi Kim,
    Fijn om te lezen dat het heel goed met je gaat, je ziet er trouwens op de foto heel knap uit met je groene jurk, ook je lieve kleine "zusje" wat een scheetje.
    De foto`s van de jongens waar je om vroeg geef ik aan jullie mam mee oké?
    Veel liefs van Ina en Wil xx

• 14 Maart 2011 - 21:39

Het Jaar Van De Ezel:

Wederom mooi verhaal Kim! Leuk om met vrouwendag daar te zijn, daar wordt het tenminste fatsoenlijk gevierd!
    Ik ben erg benieuwd naar het plannen van het gedoneerde geld en hoop ook dat je snel weer aan de gang kan met je eigenlijke werk.
    O ja, zaterdag was ik op stratumseind en moest ik aan jou denken, want de laatste keer dat ik daar was, was net voor jouw vertrek :)
    Liefs, Juul

• 15 Maart 2011 - 06:58

Anke:

Jeetje wat een verhaal weer!!
    Nog even en dan is je mamma er! :D:D:D
    Heeeel heeeeel heeeeeeeeel veel plezier samen!! Geniet van de tijd!!
    Maak er 2 hele mooie werken van! :D
    Kuz

• 15 Maart 2011 - 20:30

Mama:

He kimmy,

Het is bijna zover.......ik kom eraan.
    Ik zit er heel erg naar uit te kijken. Wat heb ik toch veel spullen om mee te nemen. Maar het komt allemaal goed hoor, ik ga gewoon met twee lege koffers naar huis.

Nou meisje tot volgende week

mama...en natuurlijk ook een knuffel van ons pap
    doeiiiiiiiii

• 16 Maart 2011 - 00:41

Marlies Verspeek:

Hey Kim,

Wat een mooie verhalen en wat maak je toch veel mee. Erg leuk om te lezen. Wanneer komt jullie mam aan? Dat is wel kei leuk dat je samen met haar je verjaardag kunt vieren.
    Ik heb ook mijn weblog aangemaakt. Het adres is marliesverspeek.waarbenjij.nu.
    Veel plezier nog.

Groetjes Marlies

• 18 Maart 2011 - 15:34

Elly:

Hoi Kim,
    Alvast gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne tijd met jullie mam toegewenst.
    Je laat haar wel weer gaan he!?
    Groetjes
    Elly

• 19 Maart 2011 - 16:12

Lisanne:

Hee kim! Mooi dat je het nog steeds uithoudt daar, super zeg, heb ik wel bewondering voor. Leuk, die shirtjes van because I'm a girl. Die had ik ook achter gelaten daar. Lies vertelde dat je de zondag met carnaval wel een beetje gemist had? ;) Dat kan ik begrijpen, maar volgend jaar ben je er gewoon weer, en dan heeft iedereen nog steeds hetzelfde pak aan :D ! Lees dat je moeder komt, geniet ervan. Zal een mooie tijd worden voor je. En, alvast gefeliciteerd met je verjaardag!! Hou je taaaaaaai, groetjes van die andere Lisanne uit Oirschot